Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά vibes στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδος 1,1% για τον DAX. Τον πληθωρισμό Ιανουαρίου από τις ΗΠΑ αναμένουν οι επενδυτές, μετά την πιο ισχυρή από την αναμενόμενη εικόνα για τις θέσεις εργασίας, που οδήγησε σε εικασίες για μία πιο επιθετική Fed όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων.

Θετικά vibes στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στις ΗΠΑ που πρόκειται να δημοσιευτούν την Πέμπτη. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,1%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 0,9% και το Μιλάνο 1,6%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αναμένεται να δείξουν ότι οι τιμές αυξήθηκαν 0,4% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άνοδο 7,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη σε σχεδόν 40 χρόνια. Η μέτρηση έρχεται μετά από μια την ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας του περασμένου μήνα, η οποία οδήγησε σε εικασίες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να είναι πιο επιθετική όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων.

Η Bank of America δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Fed θα μπορούσε να προχωρήσει σε επτά αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης η καθεμία φέτος.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο στις συναλλαγές της Τετάρτης, με τις μετοχές στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη, ενώ τα futures των αμερικανικών μετοχών ενισχύονται ελαφρώς, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για έναν ακόμη γύρο εταιρικών κερδών.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, το μη προσαρμοσμένο πλεόνασμα εξωτερικού εμπορίου της Γερμανίας ανήλθε στα 7,0 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2021, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (Destatis) στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Σε ημερολογιακούς και εποχικά προσαρμοσμένου όρους, διαμορφώθηκε στα 6,8 δισ. ευρώ. Ολόκληρο το 2021, το πλεόνασμα ήταν 173,3 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v