Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο κατά 0,3%, το Παρίσι οριακά, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο κατά 0,2%. Τον πληθωρισμό Ιανουαρίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα.

Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ελαφρώς υψηλότερα οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, με τους επενδυτές παγκοσμίως να στρέφουν το βλέμμα τους προς τις ΗΠΑ, καθώς την Πέμπτη θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός Ιανουαρίου. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο κατά 0,3%, το Παρίσι οριακά, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο κατά 0,2%.

Στην πολιτική επικαιρότητα, θα σταματήσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας εάν ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δώσει εντολή για εισβολή στην Ουκρανία, προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό», είπε ο Μπάιντεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς σε μια σύντομη απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το εάν είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τον Σολτς. «Η ιδέα ότι ο Nord Stream 2 θα προχωρήσει με μια εισβολή από τους Ρώσους -- αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Οπως θυμίζει το Bloomberg, η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ουκρανία, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ λένε ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 130.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο γίγαντας πετρελαίου και φυσικού αερίου BP ανακοίνωσε την Τρίτη τεράστια άνοδο στα καθαρά κέρδη ολόκληρης της περασμένης χρονιάς, με στήριξη από την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων. 

Οπως μεταδίδει το CNBC, η βρετανική ενεργειακή εταιρεία είχε ετήσια καθαρά κέρδη ύψους 12,8 δισ. δολαρίων - είναι τα πιο μεγάλα τα τελευταία 8 χρόνια - έναντι καθαρής ζημίας 5,7 δισ. δολαρίων έναν χρόνο πριν. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν καθαρά κέρδη για ολόκληρο το έτος 12,5 δισ. δολαρίων. 

Η BP είχε επίσης καθαρά κέρδη 4,1 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 3,9 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v