Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές, πτώση 11% για το φυσικό αέριο

Η Φρανκφούρτη χάνει 2,8%, το Λονδίνο 1,4%, το Παρίσι 3,3%, το Μιλάνο 3,2% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 1,5%. Κέρδη 2,4% για το αμερικανικό αργό, στα 111,24 δολάρια ανά βαρέλι και 3,4% για το μπρεντ, στα $114,97.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές, πτώση 11% για το φυσικό αέριο

Αρνητικά κινούνται οι πιο σημαντικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Ευρώπης την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τη νομισματική πολιτική.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε αυξημένες αγορές ομολόγων με βάση το πρόγραμμα APP τους επόμενους μήνες. Ειδικότερα, όπως αναφέρει, οι μηνιαίες αγορές θα ανέλθουν σε 40 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, 30 δισ. ευρώ το Μάιο και 20 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. Σημειώνεται ότι στην τελευταία ανακοίνωση η τράπεζα έκανε λόγο για μηνιαίες αγορές 20 δισ. ευρώ.  

Οπως αναφέρει, ο υπολογισμός των καθαρών αγορών το τρίτο τρίμηνο θα εξαρτηθεί από τα μακροοικονομικά δεδομένα.  

Οσον αφορά στην κατάσταση στην Ουκρανία, για ρωσικούς βομβαρδισμούς σε αρκετές ουκρανικές πόλεις έκαναν λόγο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικοί αξιωματούχοι στην Ουκρανία.

Ο Ντμίτρο Ζιβίτσκι, ο περιφερειάρχης στην περιοχή όπου βρίσκεται η πόλη Σούμι (βορειοανατολικά), έκανε λόγο για ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Βομβαρδίστηκαν επίσης κατοικημένες περιοχές στην πόλη Οχτίρκα, νοτιότερα, σύμφωνα με τον ίδιο. Υπάρχουν αναφορές πως χτυπήθηκε τμήμα του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου εκεί.

Την ίδια ώρα, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα. Οπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση, που δεν κράτησε πολύ, δεν υπήρξε πρόοδος στις συζητήσεις, ενώ το Κίεβο επανέλαβε το αίτημα για κατάπαυση πυρός. 

Η Φρανκφούρτη χάνει 2,8%, το Λονδίνο 1,4%, το Παρίσι 3,3%, το Μιλάνο 3,2% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 1,5%. Κέρδη 2,4% για το αμερικανικό αργό, στα 111,24 δολάρια ανά βαρέλι και 3,4% για το μπρεντ, στα $114,97. Πτώση 11% για τις τιμές ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 138 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v