Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Ουκρανία

Άνοδος στις ευρωαγορές με τις εντυπώσεις να κερδίζει ο χρηματιστηριακός δείκτης της Φρανκφούρτης με κέρδη άνω του 1%. Νέες πιέσεις στο ευρώ. Υψηλότερα οι τιμές πετρελαίου.

Κέρδη στις ευρωαγορές καθώς το Κρεμλίνο φέρεται να μην αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως μεταδίδει το Sky News, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι μια τέτοια συνάντηση είναι «πιθανή» και «δεν αποκλείεται».

Στο μεταξύ, με τον ισχυρότερο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών έτρεξε η ανάπτυξη της Βρετανικής Οικονομίας τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τα επίπεδα που επικρατούσαν πριν χτυπήσει ο κορωνοϊός. Tο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκαν. Η άνοδος ήταν μεγαλύτερη από το 0,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Παράλληλα, κατά 5,5% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σε εναρμονισμένη βάση για να μπορούν να συγκριθούν με την υπόλοιπη ευρωζώνη. Σε σχέση με τον Ιανουάριο ενισχύθηκαν 0,9%.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Αρχή, ο πληθωρισμός σε εθνικό επίπεδο διαμορφώθηκε στο ετήσιο 5,1% μετά το 4,9% του Ιανουαρίου - ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες.

Από πλευράς χρηματιστηριακών δεικτών, ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,95% στις 431 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 0,80% στις 7.155 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 1,38% στις 13.628 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,85% στις 6.260 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του Brent κινείται υψηλότερα 1,6% στα 111,10 δολάρια και η τιμή WTI σημειώνει άνοδο 2,3% στα 108,45 δολ. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,5% στα 1.990 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,5% έναντι του δολαρίου στο 1,0931 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v