Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικά ξεκινούν το δεύτερο τρίμηνο οι ευρωαγορές

Ηπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη κατά 0,4% και το Μιλάνο 0,1%. Οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχουν αποδώσει λίγους καρπούς μέχρι στιγμής.

Προσεκτικά ξεκινούν το δεύτερο τρίμηνο οι ευρωαγορές

Προσεκτική έναρξη δευτέρου τριμήνου κάνουν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, με τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να συνεχίζουν να καθοδηγούν το επενδυτικό κλίμα. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη κατά 0,4% και το Μιλάνο 0,1%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν το πρώτο τρίμηνο απωλειών των τελευταίων δύο ετών μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχουν αποδώσει λίγους καρπούς μέχρι στιγμής, με το Κίεβο και τους δυτικούς συμμάχους του να παραμένουν δύσπιστοι για τις προθέσεις της Μόσχας και τη δέσμευση της για μερικές στρατιωτικές υποχωρήσεις στη βόρεια Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου σε «μη φιλικά» κράτη θα σταματήσουν από την Παρασκευή, εκτός εάν πληρώσουν σε ρούβλια, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v