Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αμφιβολίες για τη δέσμευση της Ρωσίας ρίχνουν τις ευρωαγορές

Ο DAX χάνει 0,7%, το Παρίσι 0,6%. Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε την Τρίτη μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων. Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες για τη δέσμευση της Ρωσίας να μειώσει τη στρατιωτική δραστηριότητα.

Οι αμφιβολίες για τη δέσμευση της Ρωσίας ρίχνουν τις ευρωαγορές

Αρνητικές κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη μετά τον τελευταίο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με στόχο την εξεύρεση λύσης στη σύγκρουση. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,7%, το Λονδίνο παραμένει σταθερό, το Παρίσι υποχωρεί 0,6%, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο κατά 0,3%.

Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε την Τρίτη μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στην Τουρκία, κατά τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα αποφάσισε να περικόψει «δραστικά» τη στρατιωτική της δραστηριότητα κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Οπως μεταδίδει το CNBC, o Αλεξάντερ Φόμιν, ο οποίος μίλησε μετά τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, είπε ότι η Ρωσία θα επιβραδύνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις κοντά στο Κίεβο και το Τσερνίχιβ προκειμένου να προχωρήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Η Ρωσία έχει ισχυριστεί ξανά ότι θα μείωνε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, αλλά στη συνέχεια συνέχισε την επίθεσή της.

Ωστόσο, έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες για τη δέσμευση και ενώ ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει να μετακινεί ορισμένα από τα στρατεύματά του στην Ουκρανία μακριά από περιοχές γύρω από το Κίεβο σε θέσεις αλλού στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι προειδοποίησε ότι οι μετακινήσεις των στρατευμάτων δεν ισοδυναμούν με υποχώρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v