Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο επίκεντρο των επενδυτών τα updates από τις οικονομίες της Γηραιάς Ηπείρου. Με 1,3% έτρεξε η βρετανική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ξεπέρασε τις προσδοκίες το γερμανικό λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο.

Αρνητικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά γύρισαν τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τις μεσημεριανές ώρες την Πέμπτη. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,1%.

Ανοδο κατά 1,3% σημείωσε το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου το τέταρτο τρίμηνο του έτους 2021 σε τριμηνιαία βάση, ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (ONS).

Ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών ο τζίρος από το γερμανικό λιανεμπόριο, καθώς αυξήθηκε κατά 7% σε πραγματικούς όρους τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis την Πέμπτη. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο κύκλος εργασιών σε πραγματικούς όρους αυξήθηκε κατά 0,3%.

Σε συρρίκνωση πέρασε η μεταποίηση της Κίνας τον Μάρτιο, με τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών (PMI) να υποχωρεί στις 49,5 μονάδες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Κινεζική Ομοσπονδία Logistics and Purchasing (CFLP) την Πέμπτη.

Πάνω από 5% υποχωρούν οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αργού την Πέμπτη μετά από ρεπορτάζ πολλών μέσων ενημέρωσης ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο της μεγαλύτερης αποδέσμευσης από τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου της χώρας για να διασφαλίσει σταθερές τιμές.

Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,07% έναντι του δολαρίου στο 1,116 δολάριο. Την ίδια στιγμή, η στερλίνα παραμένει σταθερή έναντι του δολαρίου, στο $1,313.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v