Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ριμπάουντ για τις ευρωαγορές μετά το sell off

Πληθωρισμός, αύξηση επιτοκίων και ρωσική εισβολή συνθέτουν το σκηνικό στις διεθνείς αγορές. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,9%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 1,5%, η Μαδρίτη 1,2%, ενώ το Μιλάνο 1,9%.

Ριμπάουντ για τις ευρωαγορές μετά το sell off

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, εν μέσω sell off παγκοσμίως, το οποίο προκλήθηκε κυρίως από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων, καθώς και την πιθανότητα παγκόσμιας ύφεσης.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,9%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 1,5%, η Μαδρίτη 1,2%, ενώ το Μιλάνο 1,9%.

Το ξεπούλημα των μετοχών δεν περιορίστηκε μόνο στην Ευρώπη, με τις αμερικανικές μετοχές να καταγράφουν απότομη πτώση, οδηγώντας τον S&P 500 να χάνει το επίπεδο των 4.000 μονάδων για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο και περισσότερο.

Πάνω από 1 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης σε μόλις τρεις συνεδριάσεις έχουν χάσει οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι μετοχές στο σύνολό τους βρίσκονται σε sell off από τότε που η Federal Reserve αύξησε το βασικό της επιτόκιο την Τετάρτη, με τις τεχνολογικές να έχουν περάσει μεγαλύτερο πόνο από άλλους τομείς της οικονομίας. 

Η Apple, η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο, έχει χάσει κεφαλαιοποίηση 220 δισ. δολαρίων από το κλείσιμο των συναλλαγών την Τετάρτη.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει πηγή έντασης στην αγορά. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προσπάθησε να δικαιολογήσει την εισβολή του στη Ρωσία τη Δευτέρα. Η Δύση «προετοιμαζόταν για την εισβολή στη γη μας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας», είπε ο Πούτιν, χωρίς να παράσχει στοιχεία, σύμφωνα με τη μετάφραση του Reuters. Πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ δημιουργεί απειλές στα σύνορα της Ρωσίας.

Τη νεότερη λίστα κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας, για την εισβολή της στην Ουκρανία, αποκάλυψε το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών. Τα νέα μέτρα θα επεκτείνουν τις κυρώσεις που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως και θα αφορούν 130 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου Πρωθυπουργού Mikhail Mishustin, του αναπληρωτή γραμματέα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Rashid Nurgaliev καθώς και των ηγετών των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, ο Ελον Μασκ ενημέρωσε ότι το Twitter θα συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν το περιεχόμενο εάν ολοκληρώσει την προτεινόμενη εξαγορά του, παρά τα σχέδιά του να χαλαρώσει τους περιορισμούς στο δίκτυο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, μετά τη συνάντηση με τον Μασκ στο Τέξας τη Δευτέρα, ο Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, είπε ότι αυτός και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. συμφώνησαν σε όλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v