Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές, υποχωρεί μόνο ο DAX

Το Λονδίνο ενισχύεται 0,4%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,8%. Θετικά γύρισαν και τα futures της Wall.

Θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές, υποχωρεί μόνο ο DAX

Αρνητικά ξεκίνησαν συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, ενώ στην πορεία βάθυνε η πτώση τους, καθώς οι παγκόσμιες αγορές βλέπουν νέα αστάθεια μετά από μια σύντομη ανάκαμψη. Τις μεσημεριανές ώρες ωστόσο γυρίζουν θετικά, εκτός από τη Φρανκφούρτηπου υποχωρεί 0,3%. Το Λονδίνο ενισχύεται 0,4%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,8%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με πτώση την Τετάρτη, αντιστρέφοντας τα κέρδη που σημειώθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Την κίνηση προκαλεί η παγκόσμια αβεβαιότητα ενώ το κλίμα της αγοράς μετατοπίστηκε σε πιο αρνητικό περιβάλλον εν μέσω φόβων για αύξηση του πληθωρισμού και επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Θετικά γύρισαν και τα futures της Wall, παρά το ότι οι κύριοι δείκτες έκλεισαν χθες στο κόκκινο, με τους επενδυτές να σταθμίζουν την πιθανότητα ύφεσης μετά από σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell. «Στη Fed κατανοούμε τις δυσκολίες που προκαλεί ο υψηλός πληθωρισμός. Η δέσμευσή μας να οδηγήσουμε τον πληθωρισμό χαμηλότερα παραμένει ισχυρή και κινούμαστε ταχύτατα για να το κάνουμε» επισήμανε ο επικεφαλής της Fed. 

Η κυβέρνηση της Γερμανίας φοβάται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επωφεληθεί από την ετήσια συντήρηση του κύριου αγωγού εξαγωγών της για να διακόψει πλήρως την παροχή φυσικού αερίου στη χώρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο χειμερινής ενεργειακής κρίσης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οπως θυμίζουν οι Financial Times, νωρίτερα αυτό το μήνα η Ρωσία μείωσε τη ροή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 κατά 60%. Ο αγωγός, ένας από τους κύριους για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, θα κλείσει για περίπου δύο εβδομάδες από τα μέσα Ιουλίου για τις ετήσιες καλοκαιρινές εργασίες του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v