Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστές οι αγοραστές στις ευρωαγορές

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Οριακές διακυμάνσεις για τον χρυσό. Ενισχύεται το ευρώ. Κλειστή η Wall Street.

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στις Γαλλίας και τις δηλώσεις την Κριστίν Λαγκάρντ για τις επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Ειδικότερα, στην Γαλλία. την κατάθεση πρότασης μομφής στις 5 Ιουλίου ανακοίνωσε η Αριστερά του Ζαν Λυκ Μελανσόν, ενώ η επικεφαλής της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν διαμήνυσε ότι «ο Μακρόν είναι πλέον πρόεδρος μειοψηφίας» και ο Γαλλικός τύπος μιλάει για θνησιγενή πενταετία, την επομένη των εκλογών.

Με 44 έδρες κάτω από την οριακή πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση η συμμαχία του Εμανουέλ Μακρόν «Μαζί», εισήλθε σε μετεκλογικό εφιάλτη.

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της ΕΚΤ επιβεβαίωσε σήμερα τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό. Το σχέδιο προβλέπει αρχικά μια αύξηση κατά 25 μ.β. τον Ιούλιο και μία ακόμα, ίσως μεγαλύτερη, τον Σεπτέμβριο.

«Αυτές οι αποφάσεις υποδηλώνουν την προηγούμενη δέσμευσή μας να προσαρμόσουμε όλα τα εργαλεία εντός του πλαισίου της εντολής μας, περιλαμβάνοντας ευελιξία αν απαιτηθεί, για να εξασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί μεσοπρόθεσμα στον στόχο του 2%», δήλωσε σε ευρωβουλευτές.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,96% στις 407 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,50% στις 7.121 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,06% στις 13.265 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,64% στις 5.920 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή WTI ενισχύεται 0,5% στα 110,07 δολ, ενώ η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,1% στα 1,840 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,0536 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v