Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι φόβοι για ύφεση, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προσπαθεί να καταπολεμήσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό με επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων. Στο επίκεντρο η G7 και η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, παρά το ότι η παγκόσμια εμπιστοσύνη των επενδυτών είναι αντιμέτωπη με νέα πτώση. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 1%, η Μαδρίτη και το Μιλάνο 0,8%.

Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Ιούνιο, ενώ η πρόβλεψη του Ιουλίου μειώθηκε κατά 1,2 μονάδες σε μηνιαία βάση, φθάνοντας στις -27,4 μονάδες, όπως ανέφερε το ινστιτούτο έρευνας αγοράς GfK σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη. Το ποσοστό του Ιουλίου αντιπροσωπεύει ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών.

Οι μετοχές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν μικτά την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις οικονομικές ανησυχίες. 

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι φόβοι για ύφεση, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προσπαθεί να καταπολεμήσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό με επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Επτά στη Γερμανία θα ολοκληρωθεί σήμερα. Στη συνάντηση των ηγετών από τα επτά πλουσιότερα, βιομηχανικά κράτη του κόσμου, επιβεβαιώθηκε εκ νέου η υποστήριξη στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα στηρίξουν τη χώρα «όσο χρειαστεί».

Στην Ισπανία την Τρίτη, η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ ξεκινά με τον πόλεμο στην Ουκρανία στην κορυφή της ατζέντας. Ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε τη Δευτέρα ότι το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει σημαντικά τη δύναμη υψηλής ετοιμότητάς του, αυξάνοντας τον αριθμό των στρατευμάτων από 40.000 σε 300.000 άνδρες.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v