Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζεύει τις απώλειες το χρηματιστήριο στο Μιλάνο

Μεγάλες απώλειες σημείωσαν οι ιταλικές μετοχές, μετά την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα. Την παραίτησή του υπέβαλε ο Μάριο Ντράγκι.

Μαζεύει τις απώλειες το χρηματιστήριο στο Μιλάνο

Ηπια κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, ενώ απώλειες 2,7% καταγράφει το Μιλάνο, με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις, καθώς υπέβαλε την παραίτησή του ο Μάριο Ντράγκι από τη θέση του πρωθυπουργού.

Την πρώτη αύξηση των επιτοκίων μετά από 11 χρόνια έκανε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη σημερινή της συνεδρίαση, προχωρώντας σε άνοδο κατά 50 μονάδες βάσης.

Η Ιταλία έχει βυθιστεί σε νέα πολιτική αβεβαιότητα με τον Πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι να υποβάλει την παραίτησή του την Πέμπτη μετά την αποχή πολλών κομμάτων στον κυβερνητικό συνασπισμό από την ψήφο εμπιστοσύνης που είχε ως στόχο την ανανέωση και την επανένωση της διχασμένης συμμαχίας. Οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν πλέον να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Οι αυξήσεις των τιμών συνεχίζουν να επισκιάζουν την περιοχή. Την Τετάρτη, τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν ότι ο πληθωρισμός έφτασε σε νέο υψηλό 40 ετών τον Ιούνιο, καθώς οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας συνέχισαν να εκτοξεύονται, κλιμακώνοντας την ιστορική κρίση κόστους ζωής στη χώρα.

Στο 0,6% μαζεύουν την πτώση τους οι ιταλικές μετοχές από 2,7% προηγουμένως, ενώ 0,3% χάνει η Φρανκφούρτη, σταθερό διατηρείται το Λονδίνο, άνοδο 0,3% καταγράφει το Παρίσι και 0,7% η Μαδρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v