Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανφκούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,6%, το Μιλάνο 0,3%.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά γύρισαν τις μεσημεριανές ώρες οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη. Η αμφιλεγόμενη επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν επιβάρυνε τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν ότι θα επιτείνει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Η Κίνα είχε περάσει εβδομάδες προειδοποιώντας την να μην κάνει το ταξίδι.

Οι αγορές υποχώρησαν περαιτέρω αφού τρεις αξιωματούχοι της Federal Reserve άφησαν να εννοηθεί ότι θα ήταν απαραίτητες περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων για την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό ήταν κυρίως υψηλότερες την Τετάρτη, με τις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας να οδηγούν τα κέρδη παρά το ταξίδι της Πελόζι στην Ταϊβάν, το οποίο παρακολουθεί στενά το Πεκίνο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Hua Chunying έγραψε στο Twitter ότι η επίσκεψη της Πελόζι ήταν μια «μείζονα πολιτική πρόκληση».

Στο μέτωπο των δεδομένων, στα 6,4 δισ. ευρώ έφτασε το ημερολιακά και εποχικά προσαρμοσμένο πλεόνασμα εξωτερικού εμπορίου της Γερμανίας τον Ιούνιο, σημειώνοντας σημαντική άνοδο από το πλεόνασμα 800 εκατ. ευρώ που καταγράφηκε τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Destatis την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v