Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά ξεκινούν τον Αύγουστο οι ευρωαγορές

Η κίνηση έρχεται αφότου οι αγορές της περιοχής ολοκλήρωσαν υψηλότερα τον Ιούλιο την Παρασκευή και κατέγραψαν τον καλύτερο μήνα τους από τον Νοέμβριο του 2020.

Θετικά ξεκινούν τον Αύγουστο οι ευρωαγορές

Μικτά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, ξεκινώντας τις συναλλαγές του Αυγούστου σε αβέβαιη βάση. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδνίνο 0,4%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 0,8% και το Μιλάνο 0,9%.

Η κίνηση έρχεται αφότου οι αγορές της περιοχής ολοκλήρωσαν υψηλότερα τον Ιούλιο την Παρασκευή και κατέγραψαν τον καλύτερο μήνα τους από τον Νοέμβριο του 2020.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή, τα οποία έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο, παρά την κλιμακούμενη κρίση φυσικού αερίου και τον πληθωρισμό-ρεκόρ.

Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, συρρικνώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα σε ολόκληρη την ευρωζώνη τον περασμένο μήνα με τα εργοστάσια να αναγκάζονται να αποθηκεύουν απούλητα αγαθά λόγω της χαμηλής ζήτησης, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι το μπλοκ μπορεί να περάσει σε ύφεση.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο τελικός δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της S&P Global για τη μεταποίηση υποχώρησε στο 49,8 τον Ιούλιο από 52,1 τον Ιούνιο, ελαφρώς υψηλότερα από την προκαταρκτική μέτρηση του 49,6. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2020 που περνάει κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μέχρι στιγμής φέτος, η σταθερή ανάπτυξη των θέσεων εργασίας έχει ωθήσει τους οικονομολόγους να λένε ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται επί του παρόντος σε ύφεση, ακόμη και με δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικού ΑΕΠ.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις μπύρας ανακοίνωσε η Heineken για το πρώτο εξάμηνο, καθώς οι υψηλότερες τιμές δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν τους πελάτες να πίνουν περισσότερο εν μέσω ανάκαμψης σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v