Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο σε αποτελέσματα και οικονομία

Σε ανάπτυξη επέστερεψε η οικονομία της Γαλλίας καταγράφοντας ρυθμό ταχύτερο από ό,τι αναμενόταν, το δεύτερο τρίμηνο. Στο επίκεντρο εταιρικά κέρδη και έσοδα. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 1,4%.

Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο σε αποτελέσματα και οικονομία

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα νέα εταιρικά κέρδη και περιμένουν βασικά οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 1,4%, η Μαδρίτη επίσης, όπως και το Μιλάνο.

Σε ανάπτυξη επέστρεψε η οικονομία της Γαλλίας καταγράφοντας ρυθμό ταχύτερο από ό,τι αναμενόταν, βάζοντας τη χώρα σε πιο σταθερή βάση καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός και ο κίνδυνος ρωσικής διακοπής ενέργειας απειλούν να οδηγήσουν την Ευρώπη σε ύφεση.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, μετά από μια αιφνιδιαστική συρρίκνωση στις αρχές του 2022, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο σε τριμηνιαία βάση, περισσότερο από τη μέση εκτίμηση αναλυτών για 0,2% σε έρευνα του Bloomberg.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν μικτά κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί περισσότερο από 2% καθώς οι μετοχές της τεχνολογίας δέχτηκαν χτύπημα. 

Ανοδικά κινούντα τα futures της Wall, καθώς τα αποτελέσματα των Amazon και Apple, υποστηρίζουν το κλίμα κινδύνου των επενδυτών.

Η Apple ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου την Πέμπτη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street και στις πωλήσεις και στα κέρδη, αλλά έδειξαν επιβράδυνση της ανάπτυξης για την κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone. Η μετοχή της Apple καταγράφει άνοδο πάνω από 3% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Αλμα πάνω από 13% καταγράφουν οι μετοχές της Amazon στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall την Πέμπτη, καθώς η εταιρεία ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο και έδωσε αισιόδοξες προοπτικές.  Τα έσοδα έφτασαν στα 121,23 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι εκτίμησης για 119,09 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Το θετικό κλίμα στις αγορές έρχεται παρά την πτώση κατά 0,9% του ΑΕΠ των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο και τους εντεινόμενους φόβους για πιθανή ύφεση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v