Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές οι ευρωαγορές παρά την πιο ήπια στάση της Fed

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι σταθερό. Κέρδη 0,8% για το Μιλάνο και 0,3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600. Κατά 75 μονάδες βάσης ανέβασε τα επιτόκια, όπως και αναμενόταν.

Επιφυλακτικές οι ευρωαγορές παρά την πιο ήπια στάση της Fed

Συγκρατημένα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, παρά την πιο θετική έναρξη συνεδριάσεων το πρωί, καθώς οι παγκόσμιες μετοχές πήραν θάρρος από τα ελαφρώς λιγότερο επιθετικά μηνύματα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. 

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι σταθερό. Κέρδη 0,8% για το Μιλάνο και 0,3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.

Η Fed εφάρμοσε την Τετάρτη μια ευρέως αναμενόμενη δεύτερη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, καθώς επιδιώκει να συγκρατήσει τον υψηλό πληθωρισμό χωρίς να οδηγήσει την επιβραδυνόμενη οικονομία σε ύφεση.

H αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης ήταν σωστή με βάση τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Fed δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε μεγαλύτερη αύξηση αν χρειαστεί, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι μια απόφαση που έχει ήδη λάβει και θα λαμβάνει κάθε φορά τις αποφάσεις με βάση τα εισερχόμενα στοιχεία για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερες κατά τη διάρκεια της νύχτας, παίρνοντας στήριξη από το ράλι της Wall Street μετά την απόφαση.

Η Meta Platforms Inc., ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που περιλαμβάνει το Facebook και το Instagram, ανέφερε την πρώτη τριμηνιαία πτώση των πωλήσεών της, επικαλούμενη τη συρρίκνωση των προϋπολογισμών των διαφημιζόμενων.

Tα έσοδα της Meta υποχώρησαν στα 28,8 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 28,9 δισ. Οι προβλέψεις της εταιρείας για την τρέχουσα περίοδο επίσης κινούνται χαμηλότερα. Οι μετοχές καταγράφουν απώλειες πάνω από 4% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall.

Πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ανακοίνωσε η Barclays την Πέμπτη, καθώς προχώρησε σε σημαντική πρόβλεψη που σχετίζεται με ένα δαπανηρό λάθος στο trading στις ΗΠΑ.

Oπως μεταδίδει το CNBC, η βρετανική τράπεζα ανέφερε καθαρά κέρδη 1,071 δισεκατομμυρίων λιρών (1,30 δισεκατομμύρια δολάρια), ικανοποιώντας τις προσδοκίες για 1,085 δισεκατομμύρια στερλίνες που αναμένονταν από τους αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Σημείωσε πτώση 48% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v