Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το διεθνές κλίμα αποστροφής κινδύνου ακολουθούν οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,9%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι υποχωρεί 0,6%, η Μαδρίτη 0,3%, ενώ το Μιλάνο κατά 0,8%. Στο επίκεντρο η πιθανή επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ στην Ταϊβάν.

Το διεθνές κλίμα αποστροφής κινδύνου ακολουθούν οι ευρωαγορές

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, ακολουθώντας το διεθνές κλίμα, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν εάν το ράλι του περασμένου μήνα πρέπει να συνεχιστεί.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας οριακά χαμηλότερα στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου, αφότου ολοκλήρωσε τον καλύτερο μήνα του από τον Νοέμβριο του 2020.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας να οδηγούν τις απώλειες καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξήθηκαν λόγω της πιθανής επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν.

Το δολάριο υποχωρεί όπως και οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων Treasuries, λόγω των ανησυχιών για την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν και των αδύναμων στοιχείων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα δεδομένα τη Δευτέρα έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα αποδυναμώθηκε τον Ιούνιο, ενισχύοντας τους φόβους για παγκόσμια ύφεση.

Το πετρέλαιο κινείται αρνητικά επίσης καθώς τα στοιχεία της μεταποίησης έδειξαν αδυναμία σε αρκετές μεγάλες οικονομίες.

Το πρώτο ουκρανικό πλοίο —με προορισμό τον Λίβανο— που μεταφέρει σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας μετά τη ρωσική εισβολή έφυγε από το λιμάνι της Οδησσού τη Δευτέρα στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ασφαλούς διέλευσης, προσφέροντας κάποια ελπίδα ενόψει μιας επιδεινούμενης παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v