Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φόβοι ύφεσης ρίχνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανφκούρτη χάνει 0,4%, το Λονδίνο 0,6%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,1% όπως και το Μιλάνο. Με 4,1% έτρεξε η ανάπτυξη στην ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο.

Οι φόβοι ύφεσης ρίχνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά πρόσημα για τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τετάρτη, αν και η πτώση μαζεύεται τις μεσημεριανές ώρςε, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να επικεντρώνονται στις προοπτικές ύφεσης στην περιοχή και καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται.

Στην οικονομική ειδησεογραφία της ημέρας ξεχωρίζει η ανακοίνωση για το ΑΕΠ ευρωζώνης και ΕΕ δευτέρου τριμήνου - αυξήθηκε κατά 0,8% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,7% στην ΕΕ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με εκτίμηση που δημοσίευσε η Eurostat. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,7% στην ευρωζώνη και 0,8% στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 4,1% στην ευρωζώνη και κατά 4,2% στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2022, μετά από +5,4% στη ζώνη του ευρώ και +5,5% στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να δώσει τη σύνοψή της για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, γνωστή και ως Beige Book, απόψε.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία σημείωσε μηνιαία πτώση 0,3% τον Ιούλιο, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (Destatis) στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Παρά τη μείωση, το ποσοστό ήταν καλύτερο από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές.

Απογοήτευσαν οι κινεζικές εξαγωγές του Αυγούστου. Οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά 7,1% σε ετήσια βάση, με τις εισαγωγές να αυξάνονται κατά 0,3% - και οι δύο μετρήσεις ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v