Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια μετά τις απώλειες της Τρίτης. Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού. Υποχωρεί το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια.

Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση τουλάχιστον κατά 75 μονάδες βάσης μετά την υψηλό πληθωρισμό του Αυγούστου. Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η Τρίτη σερί αύξηση κατά 75 μονάδες από τη Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,90% στις 407 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,63% στις 7.237 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,76% στις 12.767 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,87% στις 6.031 μονάδες.

Βαθύτερη ύφεση από ότι προβλεπόταν προηγουμένως αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη. Το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 2,2% την επόμενη χρονιά, σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη για συρρίκνωση 0,3%. Το ΑΕΠ στη Γερμανία, η οποία είναι περισσότερο εκτεθειμένη σε χαμηλότερες αποστολές Ενέργειας, θα μειωθεί έως και 4%” σύμφωνα με την Deutsche Bank.

Στο μεταξύ, η Γερμανία προχωρά στην κρατικοποίηση της Uniper SE, σε μια ιστορική κίνηση που έχει στόχο να σώσει τον μεγαλύτερο εισαγωγέα φυσικού αερίου της χώρας και να αποτρέψει την κατάρρευση του ενεργειακού τομέα της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου θα εισφέρει 8 δισ. ευρώ στην εταιρεία κοινής ωφέλειας που εδρεύει στο Ντίσελντορφ, μέσω αύξησης κεφαλαίου σε τιμή 1,70 ευρώ ανά μετοχή, δήλωσε την Τετάρτη η φινλανδική μητρική εταιρεία Fortum Oyj, μεταδίδει το Bloomberg. Η Uniper έχει συσσωρεύσει 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε απώλειες που σχετίζονται με το φυσικό αέριο, μετά τη διακοπή των προμηθειών από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή αργού WTI υποχωρεί 1,3% στα 83,30 δολ, ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,3% στα 1,676 δολ.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,9% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 0,9882 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v