Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει στην τρίτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης για να συγκρατήσει τον υψηλό πληθωρισμό. Μερική επιστράτευση κήρυξε ο Πούτιν, εκτοξεύοντας απειλές για πυρηνικά.

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά γύρισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές τις μεσημεριανές ώρες, την ώρα που οι επενδυτές προετοιμάζονται για ακόμη μια επιθετική κίνηση αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σήμερα. Η Φρανκφούρτη κινείται οριακά υψηλότερα, το Λονδίνο κερδίζει 0,6%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,9%.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει στην τρίτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης για να συγκρατήσει τον υψηλό πληθωρισμό, κατά την ολοκλήρωση της τελευταίας διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της σήμερα.

Η υψηλότερη από την αναμενόμενη μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο και τα επιθετικά σχόλια για τις αυξήσεις των επιτοκίων από τους ηγέτες της Fed έχουν επηρεάσει τις μετοχές, με πιθανές περισσότερες πιέσεις καθώς η κεντρική τράπεζα συνεχίζει να καταπολεμά τον πληθωρισμό.

Στην πολιτική επικαιρότητα, μερική επιστράτευση κήρυξε ο Πούτιν, εκτοξεύοντας απειλές για πυρηνικά όπλα. Προειδοποίησε τη Δύση ότι εάν συνεχίσει τον «πυρηνικό εκβιασμό» της, η Μόσχα θα απαντήσει με όλο το τεράστιο οπλοστάσιό της. «Στόχος μας η απελευθέρωση του Ντονμπάς», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v