Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,3% και το ΜΙλάνο 0,8%.

Αρνητικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά γύρισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα Πέμπτη, μετά τις θετκές πρωινές κινήσεις σε μία προσπάθεια ανάκαμψης από την πρόσφατη αστάθεια.

Η κίνηση στην Ευρώπη έρχεται καθώς η θετική τάση που παρατηρήθηκε στις παγκόσμιες μετοχές τις τελευταίες ημέρες εξανεμίστηκε, ιδιαίτερα μετά την πτώση των στοιχείων PMI της ευρωζώνης σε χαμηλό 20 μηνών, ενισχύοντας τους φόβους για ύφεση σε όλο το μπλοκ των 19 κρατών του ευρώ.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 2,4% υποχώρησαν οι νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis σε έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη. Οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 4,1% σε ετήσια βάση.

Στο μέτωπο της ενέργειας και στις περικοπές παραγωγής πετρελαίου, για τους Αμερικανούς αξιωματούχους, που πέρασαν τις τελευταίες ημέρες προσπαθώντας να πείσουν το Ριάντ και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ+ να αλλάξουν πορεία και να μην μειώσουν την παραγωγή, το συμπέρασμα είναι σαφές: Στον ολοένα και πιο εχθρικό ενεργειακό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, η Σαουδική Αραβία είναι πρόθυμη να βοηθήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και να σνομπάρει τον Τζο Μπάιντεν.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, οι επενδυτικές εταιρίες Apollo Global Management Inc και Sixth Street οι οποίες αναζητούσαν τρόπους για τη διάθεση χρηματοδότησης στον Ελον Μασκ νωρίτερα μέσα στη χρονιά αναφορικά με την εξαγορά του Twitter δεν βρίσκονται πλέον σε συνομιλίες με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση για το ζήτημα αυτό.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,2%, στα 87 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με οριακή πτώση βρίσκεται στα $93. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στα $0,988 ενώ η στερλίνα χάνει 0,7%, στο 1,124 δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v