Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη -ανήλθε στο 10,0%, από 9,1% που ήταν τον Αύγουστο. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 1,1%.

Θετικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς ολοκληρώνεται το τρίτο τρίμηνο, με τις παγκόσμιες μετοχές να συνεχίζουν να αγωνίζονται εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της ανάπτυξης και επιθετικής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη επίσης, όπως και το Μιλάνο.

Το εκτεταμένο sell-off στη Wall Street συνεχίστηκε την Πέμπτη, με τους τρεις δείκτες να υποχωρούν απότομα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις προοπτικές για μελλοντικές αποφάσεις αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και τον αντίκτυπό τους στις αγορές. Ο S&P 500 έφτασε σε νέο χαμηλό για φέτος. 

Οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό υποχώρησαν επίσης σήμερα, με τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση να είναι αντιφατικά. Τα μεν της κυβέρνησης δείχνουν ανάπτυξη του τομέα τον Σεπτέμβριο, τα δε της S&P Global να δείχνουν συρρίκνωση.

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη -ανήλθε στο 10,0% τον Σεπτέμβριο, από 9,1% που ήταν τον Αύγουστο. Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, η ενέργεια αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Σεπτέμβριο (40,8%, έναντι 38,6% τον Αύγουστο), ακολουθούμενη από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (11,8%, έναντι 10,6% τον Αύγουστο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (5,6%, έναντι 5,1% τον Αύγουστο) και υπηρεσίες (4,3% από 3,8% τον Αύγουστο).

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v