Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ριμπάουντ της Wall ανεβάζει και τις ευρωαγορές

Οι αμερικανικές μετοχές έκαναν ράλι και ξεκίνησαν το νέο μήνα και το τρίμηνο με θετικό τόνο, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν από επίπεδα που δεν είχαν φτάσει εδώ και περίπου μια δεκαετία. Ο DAX ενισχύεται 1,6%.

Το ριμπάουντ της Wall ανεβάζει και τις ευρωαγορές

Με ισχυρά κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά από την ισχυρή ανάκαμψη στη Wall Street τη Δευτέρα, με τη στήριξη εκεί να έρχεται από την πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ο DAX ενισχύεται 3%, ο FTSE 100 κατά 12%, ο CAC 40 κατά 3,5%, ο IBEX κατά 2,7% όπως και ο ΜΙΒ.

Οι αμερικανικές μετοχές έκαναν ράλι και ξεκίνησαν το νέο μήνα και το τρίμηνο με θετικό τόνο, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν από επίπεδα που δεν είχαν φτάσει εδώ και περίπου μια δεκαετία. Ήταν η καλύτερη μέρα από τις 24 Ιουνίου για τον Dow και από τις 27 Ιουλίου για τον S&P 500.

Στην πολιτική ειδησεογραφία της ημέρας, η Γερμανία μπορεί να χρειαστεί να περικόψει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία και σε άλλες χώρες αυτό το χειμώνα για να προστατεύσει στο δίκτυό της, προειδοποίησε ανώτατο στέλεχος του μεγαλύτερου διαχειριστή δικτύου της χώρας. Ωστόσο, είπε ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι πιθανό να είναι θέμα ωρών και όχι ημερών.

Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Τιερί Μπρετόν και Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσαν ότι η τρέχουσα ενεργειακή κρίση απαιτεί αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης από κοινού χρέους παρόμοιου με αυτό που έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, σε έκτη διαδοχική αύξηση επιτοκίων προχώρησε η κεντρική τράπεζα Αυστραλίας. Η Reserve Bank of Australia δήλωσε ότι η αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης θα «συμβάλει στην επίτευξη μιας πιο βιώσιμης ισορροπίας ζήτησης και προσφοράς» στην οικονομία της χώρας. Η αύξηση ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη οδηγώντας υψηλότερα τις μετοχές εκεί.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,5%, στα 84 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $89.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v