Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο κατά 0,7%. Ο καλύτερος από τον αναμενόμενο πληθωρισμός των ΗΠΑ συνεχίζει να στηρίζει το κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Θετικά ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να παίρνουν στήριξη από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, τα οποία έδειξαν ότι οι τιμές είχαν αυξηθεί λιγότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, τα futures της Wall τελούν υπό διαπραγμάτευση χαμηλότερα, παρά το γεγονός ότι ο S&P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων πέντε μηνών την περασμένη εβδομάδα, λόγω της χαλάρωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή υποδηλώνουν ότι η Federal Reserve θα επιβραδύνει σύντομα την επιθετική εκστρατεία σύσφιξης.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, εξακολουθούν να υποχωρούν τα κρυπτονομίσματα σήμερα Δευτέρα, με το Bitcoin να πέφτει κάτω από τις 16.000 δολάρια για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο χρόνια, καθώς συνεχίζουν να δημοσιεύονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σκάνδαλο FTX.  

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,2%, στο 1,03 δολάριο, ενώ η στερλίνα χάνει 0,4%, με την ισοτιμία στο $1,17.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v