Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η γεωπολιτική αστάθεια συγκρατεί τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,2%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη κινείται αρνητικά 0,3% ενώ το Μιλάνο ανοδικά κατά 0,1%.

Η γεωπολιτική αστάθεια συγκρατεί τις ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η πολιτική αστάθεια έπληξε την περιοχή μετά από έναν πύραυλο που έπληξε το πολωνικό έδαφος, αυξάνοντας τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία δέχθηκε κύμα πυραυλικών επιδρομών σε ολόκληρη τη χώρα ενώ η Πολωνία ενημέρωσε ότι ρωσικής κατασκευής πύραυλοι χτύπησαν το πολωνικό έδαφος, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Η Μόσχα αρνήθηκε την ευθύνη για το χτύπημα. Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα το περιέγραψε ως «μεμονωμένο περιστατικό», προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα.

Οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό κινήθηκαν ως επί το πλείστον καθοδικά σήμερα, καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στο Μπαλί της Ινδονησίας, για τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20. 

Στο μέτωπο των δεδομένων, σε υψηλό 41 ετών εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο, σκαρφαλώνοντας στο 11,1%. Το αποτέλεσμα είναι υψηλότερο από τις προσδοκίες καθώς οι τιμές των τροφίμων, των μεταφορών και της ενέργειας συνέχισαν να πιέζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οπως μεταδίδει το CNBC, oικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ετήσια αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 10,7%. Tα στοιχεία του Οκτωβρίου σηματοδοτούν επιτάχυνση από το υψηλό 40 ετών ύψους 10,1% που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v