Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες οι ευρωαγορές εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας

Συνεχίζεται η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη, μετά τον πύραυλο που χτύπησε πολωνικό έδαφος. Νέο προϋπολογισμό παρουσιάζει η βρετανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να δώσει εγγυήσεις στις αγορές. Υποχωρεί το αργό.

Συγκρατημένες οι ευρωαγορές εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας

Επιφυλακτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας στην περιοχή. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο χάνει 0,4%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο.

Οι παγκόσμιες αγορές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς συνεχίζονται οι επιπτώσεις από τον πύραυλο που χτύπησε πολωνικό έδαφος. Το ΝΑΤΟ είπε ότι είναι πιθανό η ουκρανική αεράμυνα να προσπαθούσε να αναχαιτίσει ρωσικούς πυραύλους όταν το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης.

Η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι θέλει να συμμετάσχει σε μια κοινή έρευνα για το τι συνέβη και να δει στοιχεία ότι οι δικές της δυνάμεις ήταν πίσω από το χτύπημα που σκότωσε δύο Πολωνούς πολίτες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ θα παρουσιάσει έναν νέο προϋπολογισμό που θα συνδυάζει φορολογικές αυξήσεις και περικοπές στις κρατικές δαπάνες για να δώσει σοβαρές εγγυήσεις στις αγορές.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύθηκαν ως επί το πλείστον χαμηλότερα με τον δείκτη Hang Seng να υποχωρεί κατά 2,5% καθώς οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν απότομες απώλειες.

Για δεύτερη μέρα υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εντάσεις αμβλύνονται και τα αυξανόμενα κρούσματα Covid-19 στην Κίνα ενισχύουν τις ανησυχίες για τη ζήτηση στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v