Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Κίνα και οικονομία

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι επίσης. Ανοδος 0,4% στη Μαδρίτη και 0,2% στο Μιλάνο.

Ηπια οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε Κίνα και οικονομία

Μικρές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε μια κινεζική οικονομική ανάκαμψη καθώς οι περιορισμοί της Covid-19 χαλαρώνουν.

Μετά από μια σχετικά σιωπηλή εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μια σειρά από σημαντικά γεγονότα έρχονται την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των επόμενων συνεδριάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική πολιτική.

Η Fed αναμένεται να προχωρήσει σε μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης - μικρότερη από τις τελευταίες τέσσερις αυξήσεις των 75 μονάδων βάσης - αλλά οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για το εάν η κεντρική τράπεζα μπορεί να αποφύγει την ύφεση το επόμενο έτος, στην προσπάθειά της να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν από κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη, ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ είπε ότι η χαλάρωση της πολιτικής της χώρας για την Covid θα επιτρέψει στην οικονομία να αποκτήσει δυναμική.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, διπλή αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. φράγκων (4,3 δισ. δολαρίων) ολοκλήρωσε η Credit Suisse, δίνοντας στον διευθύνοντα σύμβουλο Ulrich Koerner τα κεφάλαια που απαιτούνται για να ξεκινήσει μια συνολική αναδιάρθρωση της προβληματικής τράπεζας.

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου επέβαλαν στη Santander πρόστιμο άνω των 100 εκατ. λιρών για παραλείψεις που αφορούν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο επιχειρηματικό τραπεζικό τμήμα της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v