Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημενες κινήσεις στις ευρωαγορές μετά τα πρακτικά της Fed

H Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,5%, το Παρίσι αμετάβλητο, η Μαδρίτη ανοδικά κατά 0,3% και το Μιλάνο κατά 0,2%.

Συγκρατημενες κινήσεις στις ευρωαγορές μετά τα πρακτικά της Fed

Ηπια κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι διεθνείς αγορές επικεντρώνονται στα οικονομικά δεδομένα από την περιοχή και τα τελευταία μηνύματα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.

Την Τετάρτη, δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο, τα οποία δείχνουν ότι η κεντρική τράπεζα παρέμεινε προσηλωμένη σε υψηλότερα επιτόκια για «κάποιο χρονικό διάστημα». Τα πρακτικά ώθησαν τις αμερικανικές αγορές να εγκαταλείψουν τα προηγούμενα κέρδη στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές χθες, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη Γαλλία και τη Γερμανία έδειξαν ότι οι αυξήσεις των τιμών καταναλωτή σε ολόκληρη την ευρωζώνη επιβραδύνονται.

Στη σημερινή ειδησεογραφία, στα 10,8 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ημερολογιακά και εποχικά προσαρμοσμένο πλεόνασμα εξωτερικού εμπορίου της Γερμανίας τον Νοέμβριο, κινούμενο σημαντικά ανοδικά από τα 6,9 δισ. του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. 

H Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,5%, το Παρίσι αμετάβλητο, η Μαδρίτη ανοδικά κατά 0,3% και το Μιλάνο κατά 0,2%. Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται $1,4 στα 74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια άνοδο βρίσκεται στα $79.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v