Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο χάνει 0,3%, το Παρίσι κινείται ανοδικά κατά 0,1%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο. Στο επίκεντρο τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Συγκρατημένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα πρακτικά που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ από την τελευταία της συνεδρίαση, τα οποία έδειξαν ότι τα μέλη της εξακολουθούν να δεσμεύονται να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό με αυξήσεις επιτοκίων. 

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο χάνει 0,3%, το Παρίσι κινείται ανοδικά κατά 0,1%, η Μαδρίτη επίσης όπως και το Μιλάνο.

Ο πληθωρισμός «παρέμεινε πολύ πάνω» από τον στόχο του 2% της Fed και η αγορά εργασίας «παρέμεινε πολύ σφιχτή, συμβάλλοντας στις συνεχιζόμενες ανοδικές πιέσεις στους μισθούς και τις τιμές», σύμφωνα με τα πρακτικά.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές σήμερα μετά την κυκλοφορία των πρακτικών της Fed, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Wall σημειώνουν άνοδο.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, ετήσια κέρδη-ρεκόρ είχε ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες το τέταρτο τρίμηνο. 

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Eni για το τέταρτο τρίμηνο ήταν 2,5 δισ. ευρώ, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Για ολόκληρο το έτος το ποσό-ρεκόρ ήταν 13,3 δισ. ευρώ.

Η Deutsche Telekom ανέφερε υψηλότερα κέρδη από τα αναμενόμενα το 2022, αφού αύξησε τον στόχο της τρεις φορές πέρυσι, καθώς ο όμιλος επωφελήθηκε από το ισχυρό δολάριο και την απόδοση της T-Mobile στις ΗΠΑ αλλά και τους νέους πελάτες στη Γερμανία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία ανέφερε έσοδα ενισχυμένα κατά 6% από πέρυσι, στα 114 δισ. ευρώ. 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v