Χωρίς μεγάλη αντίδραση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι σταθερό, το Μιλάνο υποχωρεί οριακά.

Χωρίς μεγάλη αντίδραση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χωρίς μεγάλη αντίδραση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα εταιρικά κέρδη πρώτου τριμήνου. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι σταθερό, το Μιλάνο υποχωρεί οριακά.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έχει απομακρυνθεί από το πρόσφατο υψηλό 14 μηνών, με τις μετοχές των αυτοκινήτων να σημειώνουν απότομη πτώση την Πέμπτη, καθώς οι απώλειες των καθαρών εσόδων της Tesla και η ανακοίνωση περαιτέρω περικοπών των τιμών τρόμαξαν την αγορά.

Η γερμανική εταιρεία λογισμικού SAP ανακοίνωσε υψηλότερα έσοδα και λειτουργικά κέρδη σήμερα Παρασκευή, υψηλότερα από την πρόβλεψη της εταιρείας. 

Η Holcim, η ελβετική εταιρεία κατασκευής οικοδομικών υλικών, ανακοίνωσε επίσης αύξηση στα έσοδα και τα κέρδη.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τις συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής του Μαΐου, όπου η Federal Reserve και η Bank of England αναμένεται ευρέως να θεσπίσουν μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων πριν σταματήσουν. Τα σχόλια των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποδηλώνουν ότι μπορεί να συνεχίσουν και πέρα από τον Μάιο, με την πρόεδρό της, Κριστίν Λαγκάρντ, να λέει την Πέμπτη ότι η ΕΚΤ «έχει ακόμη δρόμο μπροστά της» για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο της 2%.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα χρηματιστήρια κινήθηκαν σε γενικές γραμμές χαμηλότερα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, περισσότερο από το αναμενόμενο υποχώρησε ο τζίρος στο βρετανικό λιανεμπόριο τον Μάρτιο. Κινήθηκε αρνητικά κατά 0,9% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, με την κακοκαιρία κατά τη διάρκεια του μήνα να έχει αντίκτυπο στους καταναλωτές.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο όγκος των πωλήσεων θα μειωνόταν κατά 0,5% μηνιαίως μετά την άνοδο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Οι πωλήσεις τους πρώτους τρεις μήνες του 2023 παρουσίασαν την πρώτη τους άνοδο σε ένα ημερολογιακό τρίμηνο σε σχεδόν δύο χρόνια.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v