Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,4%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι και η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο υποχωρεί 0,3%.

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη σταθεροποιητική έναρξη συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,4%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι και η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο υποχωρεί 0,3%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Απριλίου, που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα Τετάρτη, αναμένεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το εάν οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed λειτουργούν για να μειώσουν τις τιμές. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν πτώση σήμερα ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία, εναρμονισμένες για να μπορούν να συγκριθούν με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αυξήθηκαν κατά 7,6% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα κέρδη στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 33% από πέρυσι, παρότι ο κλάδος χτυπήθηκε από την πρόσφατη κρίση και τα λουκέτα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v