Αρνητικά οι ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,4%.

Αρνητικά οι ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσης τα επιτόκια, σε υψηλό 22 ετών. 

Η ΕΚΤ πρόκειται να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά ακόμη 25 μονάδες βάσης κατά τη συνεδρίασή της και αναμένεται να πει ότι οι μελλοντικές αποφάσεις για τα επιτόκια θα εξαρτώνται από δεδομένα καθώς η αβεβαιότητα επιβαρύνει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη.

Η δράση της κεντρικής τράπεζας στην Ευρώπη πρόκειται να έρθει μετά την αναστολή της αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, την ώρα που προβλέπει ότι αυξήσεις 25 μονάδων βάσης είναι καθ' οδόν πριν από το τέλος του έτους.

Η τελευταία απόφαση άφησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού της Fed σε ένα εύρος στόχου 5%-5,25%. Η κεντρική τράπεζα προέβλεψε ότι θα αυξήσει τα επιτόκια έως και στο 5,6% πριν τελειώσει το 2023.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε μείωση 10 μονάδων βάσης στο βασικό της επιτόκιο, σε μια κίνηση που υπογραμμίζει την αυξανόμενη ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μεσοπρόθεσμη διευκόλυνση δανεισμού υποχώρησε από 2,75 σε 2,65%, στην πρώτη της μείωση σε 10 μήνες

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v