Μαζεύονται οι ευρωαγορές μετά το ιστορικό υψηλό τους

Η Φρανκφούρτη οριακά θετικά, το Λονδίνο κατά 0,2%, το Παρίσι κατά 0,1%, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,2% ενώ το Μιλάνο κινείται ανοδικά κατά 0,3%.

Μαζεύονται οι ευρωαγορές μετά το ιστορικό υψηλό τους

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται επιφυλακτικά σήμερα Παρασκευή, χάνοντας κάποια θετική δυναμική, αφού ο πανευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς έκλεισε σε υψηλό ρεκόρ στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε τη συνεδρίαση 0,82% υψηλότερα στις 495,1 μονάδες την Πέμπτη, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ κλεισίματος στις 494,35 μονάδες που έκανε στις 5 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Τριμηνιαία πτώση 0,3% έκανε το ΑΕΠ της Γερμανίας το τέταρτο τρίμηνο του 2023, κίνηση που ταυτίζεται με τα προκαταρκτικά στοιχεία, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis στην τελική της έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Μετά την προσαρμογή στις τιμές, η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε τον Φεβρουάριο, όπως έδειξαν νέα στοιχεία έρευνας της GfK, υποδεικνύοντας ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός συνεχίζει να επιβαρύνει τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών παρουσιάζουν μικρή μεταβολή, αφού ο S&P 500 και ο Nasdaq είχαν την καλύτερη ημέρα τους από τις αρχές του 2023.

Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι αγορές ήταν ως επί το πλείστον ελαφρώς υψηλότερες, με τις κινεζικές μετοχές να ενισχύονται για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία για τις τιμές των ακινήτων.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v