Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή Fed

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι κατά 0,6%, η Μαδρίτη σταθερή όπως και το Μιλάνο.

Πιέσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή Fed

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι κατά 0,6%, η Μαδρίτη σταθερή όπως και το Μιλάνο.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια καθώς ολοκληρώνει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της. Ωστόσο, μια πρόσφατη σειρά εκθέσεων για τον πληθωρισμό έχει κάνει τους επενδυτές να ανησυχούν ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν το βράδυ της Τρίτης μετά από μια κερδοφόρα μέρα, ενώ οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού κινήθηκαν ανοδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την αλλαγή νομισματικής πολιτικής-ορόσημο της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενώ ανέμεναν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Οι μετοχές της Kering σημείωσαν πτώση μετά την προειδοποίηση του γαλλικού ομίλου πολυτελείας ότι οι πωλήσεις της Gucci, της μεγαλύτερης μάρκας της, μειώθηκαν κατά 20% περίπου το πρώτο τρίμηνο. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μετοχή υποχωρούσε έως και 14% στις πρώτες συναλλαγές στο Παρίσι, σβήνοντας περισσότερα από 7 δισ. ευρώ από την χρηματιστηριακή της αξία.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 3,4% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Βρετανία τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία. Η άνοδος ήταν πιο μικρή από την αύξηση κατά 4,0% του Ιανουαρίου. 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v