Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εν αναμονή της ομιλίας Greenspan οι αγορές

Σε περιορισμένη κλίμακα κινούνται οι ευρωαγορές εν αναμονή της κρίσιμης κατάθεσης της έκθεσης του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Alan Greenspan, για την κατάσταση και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Μικτή είναι η εμφάνιση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και οι μετοχές κινούνται σε περιορισμένη κλίμακα, εν αναμονή της κρίσιμης κατάθεσης της έκθεσης του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Alan Greenspan, για την κατάσταση και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Από τους λίγους κλάδους που κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα οι κατασκευαστικές, οι οποίες υποστηρίζονται από την ανακοίνωση αύξησης κερδών α’ εξαμήνου της Vinci και της Bouygues.

Οι βασικοί δείκτες υποχωρούν σε εννέα από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται οριακά 0,07% στις 4.568 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί κατά 0,05% στις 3.886 μονάδες και ο CAC κατά 0,10% στις 3.678 μονάδες.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζουν και τα futures για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Οι παράγοντες των αγορών περιμένουν ότι ο Greenspan θα επιβεβαιώσει την πίστη του στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και θα επαναλάβει την δέσμευση σταδιακής αύξησης των επιτοκίων, επικρατούν όμως και κάποιοι φόβοι ότι ο ”τιμονιέρης” της ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο θα μιλήσει για υποτονικότητα στην ανάπτυξη των ΗΠΑ.

Η ομιλία του Α. Greenspan θα αρχίσει να μεταδίδεται στις 17:30 ώρα Ελλάδος, ενώ στη συνέχεια θα δημοσιοποιηθεί και η έκθεση ”Φαιά Βίβλος”, όπου η Federal Reserve εκθέτει τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της για την αμερικανική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v