Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος λόγω εταιρικών νέων στην Ευρώπη

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα και η δυναμική του τεχνολογικού κλάδου, έφεραν την άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές, σε μια ήπιων τόνων συνεδρίαση, καθώς η Wall Street παραμένει κλειστή λόγω αργίας.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα και η δυναμική του τεχνολογικού κλάδου, έφεραν την άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές, σε μια ήπιων τόνων συνεδρίαση, καθώς η Wall Street παραμένει κλειστή λόγω αργίας.

Στην άνοδο του γερμανικού δείκτη DAX συνετέλεσαν και τα θετικά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες, που σημείωσαν άνοδο 3% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.

Άνοδο της τάξης του 3% κατέγραψαν οι μετοχές της Logica, της μεγαλύτερης εταιρίας παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στην Ευρώπη, ενώ και η Siemens ενισχύθηκε περί το 1%.

Υψηλότερα κινήθηκε και η μετοχή της BMW, ύστερα από την αναβάθμισή της σε buy από hold, καθώς και την αύξηση της τιμής στόχου στα 42 από τα 40 ευρώ, στην οποία προχώρησε η Citigroup Smith Barney.

Άνοδο 1,8% κατέγραψε η STMicroelectronics, όπως και η Infineon και η ASML, οι οποίες ανέκαμψαν από τις απώλειες της Παρασκευής, μετά τις απογοητευτικές εκτιμήσεις της Intel.

Κέρδη 5% κατέγραψε η γερμανική T-Online, εν μέσω φημολογιών ότι η μητρική της Deutsche Telekom θα εξαγοράσει το 27%.

Αντίθετα, πτωτικές τάσεις εμφάνισε ο κλάδος λιανικής, καθώς οι πωλήσεις λιανικής στην ευρωζώνη υποχώρησαν τον Αύγουστο, εν μέσω ανησυχιών για τις απώλειες εργατικών θέσεων.

Πτώση 1,2% εμφάνισε η μετοχή της γερμανικής Ε.ΟΝ, καθώς μέλος του δ.σ. της εταιρίας προειδοποίησε ότι η Ε.ΟΝ θα αντιμετωπίσει ισχυρές πιέσεις από τις νομοθετικές αρχές για τις δραστηριότητες διαδικτύου της εταιρίας.

Κατά 1,6% υποχώρησε και η Air Liquide, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α΄ εξαμήνου αυξήθηκαν 9,7% στα 360 εκατ. ευρώ, έναντι των 375 εκατ. ευρώ που αναμενόταν.

Ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,29% στις 4563,8 μονάδες, κέρδη 0,53% κατέγραψε ο DAX στις 3887,58 μονάδες, και ο CAC 40 κινήθηκε υψηλότερα 0,19% στις 3673,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v