Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα στηρίζουν τις ευρωαγορές

Ανάκαμψη καταγράφουν οι ευρωαγορές με στήριξη από τα επιχειρηματικά αποτελέσματα, αλλά και τις δυναμικές κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Πρωτοπόρος της ανόδου ο χρηματοοικονομικός κλάδος.

Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από τα επιχειρηματικά αποτελέσματα, αλλά και τις δυναμικές κινήσεις των κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο. Πρωτοπόρος της ανόδου είναι ο χρηματοοικονομικός κλάδος, που είχε άλλωστε δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις και που παρουσίασε σήμερα και τις μεγαλύτερες θετικές εκπλήξεις.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,12% στις 6715 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,16% στις 3494 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FSTE 100 ενισχύεται κατά 0,51% στις 5612 μονάδες

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,33% στις 9152 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 1,13% στις 6611 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,05%.

Αφορμή για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών ήταν τα απροσδόκητα θετικά αποτελέσματα από μεγάλους «παίκτες του ασφαλιστικού κλάδου, όπως η ING, η AXA και η Munich Re των οποίων οι μετοχές ενισχύονται κατά 6%, 4,8% και 2% αντιστοίχως.

Επίσης, η Ιαπωνία παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος, ενώ αυξάνει το δικό της πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ώστε να αποδυναμώσει το γεν, γεγονός που υποδεικνύει την ετοιμότητα των κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο να αντιμετωπίσουν καταστάσεις. Μία ημέρα νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας αιφνιδίασε μειώνοντας τα επιτόκιά της για να χαλιναγωγήσει το σκληρό φράγκο.

Σήμερα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και της Τράπεζας της Αγγλίας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v