Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες απώλειες στις ευρωαγορές

Σημαντική υποχώρηση σημείωσαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν από τα αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα στην Ευρώπη και τη συνέχιση του αρνητικού σερί στη Wall.

Σημαντική υποχώρηση σημείωσαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν από τα αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα, τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τη συνέχιση του αρνητικού σερί στη Wall.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 2,34% στις 5.585 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με πτώση 2,30% στις 6.641 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 2,08% στις 3.449 μονάδες.

Ο τραπεζικός τομέας δέχτηκε ισχυρή πίεση ύστερα από την ανακοίνωση της Societe General ότι δεν θα πιάσει το στόχο του 2012, εξαιτίας της έκθεση της στα ελληνικά ομόλογα
Συγκεκριμένα η γαλλικά τράπεζα ανακοίνωσε πτώση 31% στα καθαρά κέρδη του β’ τριμήνου, σημειώνοντας ότι ο στόχος για κέρδη 6 δισ. ευρώ για το 2012 “μοιάζει δύσκολο να επιτευχθεί”.

Οι μετοχές των περισσότερων τραπεζών σημείωσαν απώλειες, με τη μετοχή της Credit Agricole SA να υποχωρεί 6,6% στο Παρίσι και της Commerzbank AG 3.7% στη Φρανκφούρτη.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι αγορές του ευρωπαϊκού νότου, με τον ισπανικό IBEX να κλείνει με πτώση 0,85% και τον ιταλικό FTSE ΜΙΒ να κλείνει 1,54% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v