Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό πρόσημο οι περισσότεροι δείκτες, εν μέσω μικτής εικόνα από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων και έντονης κινητικότητας στις κεντικές τράπεζες. Ισχυρές πιέσεις σε εμπορεύματα και μέταλλα.

Αρνητικό γύρισμα καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές με αρκετούς πλέον δείκτες να παρουσιάζουν πλέον απώλειες, εν μέσω μικτής εικόνα από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων και με πρωτοπόρο των πιέσεων τον κλάδο των βασικών πόρων. Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο με παρεμβάσεις σε Ελβετία και Ιαπωνία και μείωση επιτοκίων στην Τουρκία ενώ πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στον Jean Claude Trichet.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,11% στις 6633 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,36% στις 3442 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,83% στις 5.537 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,37% στις 9071 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,67% στις 6494 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FSTE MIB υποχωρεί κατά 0,88%.

Πτωτικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών Wall

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, ING και ΑΧΑ ήταν οι θετικές εκπλήξεις της σημερινής συνεδρίασης. Τα αποτελέσματα των Lloyds και Rio Tinto όμως, δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Επιπλέον, οι εντεινόμενες ανησυχίες ως προς την διεθνή αναπτυξιακή πορεία εντείνονται οδηγώντας σε χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές των μετάλλων και του πετρελαίου. Η εικόνα αποτυπώνεται και στην χρηματιστηριακή αγορά, καθώς ο STOXX Europe 600 Basic Resources καταγράφει κάθετη πτώση 3,65%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v