Ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τον Ντράγκι

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που ανακοίνωσε ο Ντράγκι ενίσχυσε τη ζήτηση για το κοινό ευρωπαικό νόμισμα. Ανακάμπτει και το γεν έναντι του δολαρίου.

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι θα εφαρμόσει πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων και τιτλοποιημένων δανείων, συνολικής διάρκειας δύο ετών.

Ειδικότερα το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου για πρώτη φορά μετά από τρεις διαδοχικές μέρες πιέσεων. Επιπλέον το γεν κινείται ανοδικά μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού οικονομικών της Ιαπωνίας ότι η αποδυνάμωση του εθνικού νομίσματος αποτελεί πλήγμα για τις επιχειρήσεις καθώς αυξάνει το ενεργειακό κόστος.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα σημειώνει άνοδο 0,1% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2640 ενώ νωρίτερα ενισχυόταν έως 0,6%. Σημειώνεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου το ευρώ είχε υποχωρήσει σε χαμηλό δύο ετών στο 1,2571.

Παράλληλα το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται 0,2% έναντι του δολαρίου στα 108,64 γεν ενώ χθες είχε υποχωρήσει έως τα 110,09, σε χαμηλό Αυγούστου 2008.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v