Πτώση για το ευρώ έναντι του δολαρίου στο 1,2759

Πιέσεις ασκούνται στο ευρώ καθώς οι επενδυτές αναμένουν την επόμενη κίνηση της ΕΚΤ που θα τονώσει τις οικονομίες της Ευρωζώνης. Ανοδικά κινείται το γεν.

Πτώση σημειώνει το ευρώ καθώς οι πιέσεις που ασκούνται στα ομόλογα των περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης δημιουργεί προσδοκίες για νέες κινήσεις ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι των κυριότερων νομισμάτων (εξαίρεση το γεν) καθώς οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν αισθητά. Χθες το δολάριο είχε κινηθεί χαμηλότερα έναντι του ευρώ και του γεν μετά τα απογοητευτικά στοιχεία λιανικών πωλήσεων.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Bank of New York Mellon, Michael Woolfolk, "οι νέες πιέσεις στα περιφερειακά ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης δεν βοηθά την κατάσταση. Το ευρώ θα αποδυναμώνεται όσο καιρό η ευρωπαϊκές οικονομίες μένουν πίσω από την οικονομία των ΗΠΑ.»

Το ευρώ υποχωρεί 0,6% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2759 αφού πρώτα χθες είχε ενισχυθεί 1,4%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2013.

Επιπλέον το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,9% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 134,83 γεν.

Αντίστοιχα και το δολάριο υποχωρεί 0,2% έναντι του γεν στα 105,70.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v