Σε ανοδική τροχιά το δολάριο έναντι του ευρώ

Ήπια ανοδικά κινείται το δολάριο τόσο έναντι του γεν όσο και του ευρώ. Στο προσκήνιο τα πρακτικά της Fed. Ισχυρές πιέσεις για δεύτερη μέρα σκούνται στην τουρκική λίρα.

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν λίγο πριν την κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed με τους επενδυτές να προσπαθούν να προβλέψουν τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων.

Η ανοδική κίνηση του δολαρίου περιορίστηκε στο μέσα της ημέρας όταν ο πρόεδρος της Fed στο Σικάγο, Charles Evans, υποστήριξε ότι η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και ένα ισχυρό δολάριο θα αποτελούσε πλήγμα για τις εξαγωγές της χώρας.

Το δολάριο ενισχύεται 0,1% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 108,08 γεν.

Παράλληλα, το δολάριο κινείται οριακά ανοδικά 0,05% έναντι του ευρώ στο 1,2664 αφού πρώτα είχε υποχωρήσει συνολικά 1,2% τις προηγούμενες δύο μέρες.

Ο δείκτης δολαρίου κινείται με μικρές διακυμάνσεις στις 1.067,08 μονάδες μετά την πτώση των τελευταίων δύο ημερών.

Επιπλέον πιέσεις ασκούνται στην τουρκική λίρα εξαιτίας της αναταραχής που επικρατεί στη χώρα από τις μαζικές διαδηλώσεις Κούρδων διαδηλωτών. Ειδικότερα η λίρα Τουρκίας υποχωρεί για δεύτερη διαδοχική ημέρα κατά 0,5% έναντι του δολαρίου στα 2,2867.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v