Έντονες διορθωτικές κινήσεις στο δολάριο

Τα πρακτικά της Fed οδηγούν σε αναθεώρηση των σεναρίων για τα αμερικανικά επιτόκια. Υποχωρεί το δολάριο έναντι όλων των νομισμάτων. Στο 1,2755 δολ. ανακάμπτει το ευρώ, παρά τα αρνητικά μεγέθη για τη Γερμανία.

Ευρεία πτώση καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, όπου έγινε σαφές πως οι αξιωματούχοι  της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ανησυχούν για το ισχυρό δολάριο. 

Συγκεκριμένα, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ υποστήριξαν στην τελευταία τους σύσκεψη πως μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και κυρίως ένα ισχυρότερο δολάριο δημιουργούν πιθανούς κινδύνους για το outlook της αμερικανικής οικονομίας. Σύμφωνα με τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, αρκετά μέλη ανέφεραν πως η ανάπτυξη της αμερικάνικης οικονομίας μπορεί να είναι πιο χαμηλή από ότι αναμένουν, αν η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη κινηθεί χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Έτσι, καθώς αναθεωρούνται τα σενάρια για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Fed, το δολάριο κινείται πτωτικά, ακόμη και έναντι του ευρώ, παρά το μπαράζ των αρνητικών μεγεθών για τη γερμανική οικονομία.

Ο δείκτης δολαρίου, που την Παρασκευή είχε βρεθεί σε υψηλό 4ετίας, στα 86,746, υποχωρεί στα 85.143. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο υποχώρησε στα 107,90 γεν. Το ευρώ, που τις προηγούμενες ημέρες είχε υποχωρήσει κάτω από τα 1,26 δολ, ανακάμπτει στα 1,2755 δολ., παρά το μπαράζ των αρνητικών μεγεθών για τη Γερμανία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v