Εβδομαδιαία άνοδος 1,2% για το ευρώ

Άνοδος για το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Αναλυτικά οι εβδομαδιαίες αποδόσεις. Ενισχύονται τα νομίσματα των αναδυώμενων αγορών.

Ράλι πραγματοποιούν τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών την ώρα που ο δείκτης μεταβλητότητας υποχωρεί από το υψηλό οχτώ μηνών καθώς οι επενδυτές επαναξιολογούν ζητήματα, όπως της παγκόσμιας ανάπτυξης, του έμπολα και της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Faros Trading, Brad Bechtel, «οι επενδυτές σήμερα αισθάνονται λίγο πιο άνετα και επαναπροσδιορίζουν τις θέσεις τους μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις διεθνείς αγορές. Το σημερινό ριμπάουντ στις χρηματιστηριακές αγορές μπορεί απλά να είναι μια αντίδραση, δε σημαίνει πως τελείωσαν οι πιέσεις».

Το δολάριο ενισχύεται 0,2% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 106,49 γεν, καταγράφοντας ωστόσο εβδομαδιαία πτώση 1,1%.

Παράλληλα, το δολάριο κινείται ανοδικά 0,2%  έναντι του ευρώ στο 1,2787. Στην εβδομάδα το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 1,2%.

Με μικρές διακυμάνσεις κινείται το γεν σε σχέση με το ευρώ στα 136,22 γεν.

Από τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, το πέσος της Χιλής ενισχύεται 0,5% έναντι του δολαρίου στα 587,77 και αντίστοιχα η ρούπια της Ινδονησίας σημειώνει άνοδο 1,2% στα 12,108.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v