Πτώση 0,3% για το δολάριο έναντι του ευρώ

Χαμηλότερα το δολάριο σε σχέση με το ευρώ. Ανακάμπτει το γεν. Ισχυρές πιέσεις στο ρωσικό ρούβλι μετά την υποβάθμιση της Moody's.

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed δε θα προχωρήσει σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων εξαιτίας των ενδείξεων επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ειδικότερα το δολάριο κινείται πτωτικά 0,3% σε σχέση με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2781 αφού πρώτα την προηγούμενη εβδομάδα είχε υποχωρήσει συνολικά 1%.

Αντίστοιχα το δολάριο υποχωρεί 0,3% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 106,90 γεν ενώ τις δύο προηγούμενες μέρες είχε ενισχυθεί κατά 0,9%.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg σημειώνει πτώση 0,1% στις 1.062,87 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Οκτωβρίου ο δείκτης είχε ανέλθει σε υψηλό αντίστοιχο του Ιουνίου 2010, στις 1.080μονάδες.

Επιπλέον ισχυρές πιέσεις ασκούνται σήμερα στο ρωσικό ρούβλι μετά την υποβάθμιση της ρωσικής οικονομίας από τη Moody's. Το ρωσικό νόμισμα υποχωρεί 0,8% έναντι του δολαρίου στα 46,179.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v