Κάτω από το 1,23 δολ. κινείται το ευρώ

Ισχυρή άνοδο σημειώνει σήμερα το δολάριο με στήριξη από τα καλά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Σε χαμηλό έξι ετών το γεν έναντι του ευρώ.

Σε υψηλό άνω των πέντε ετών ανήλθε ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων στοιχείων απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Το δολάριο οδεύει για την καλύτερη εβδομάδα από τις αρχές του έτους καθώς οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 321.000, πολύ πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Επιπλέον το γεν υποχώρησε μετά τη δήλωση του Ιάπωνα πρωθυπουργού ότι η αποδυνάμωση του νομίσματος θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg ενισχύεται 0,8% στις 1.121,48 μονάδες, πιάνοντας υψηλό Μαρτίου 2009. Στην εβδομάδα ο δείκτης κινείται ανοδικά 1,3%.

Παράλληλα το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,7% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2298 ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει στο 1,2271 ήτοι σε χαμηλό Αυγούστου 2012.

Αντίστοιχα το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά 1,5% έναντι του γεν. Επιπλέον το γεν υποχωρεί σε χαμηλό έξι ετών σε σχέση με το ευρώ στα 149,52.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v