Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εμπλοκή στο Eurogroup ρίχνει κάτω από το 1,14 δολ. το ευρώ

Πιέσεις ασκούνται στο ευρώ καθώς παραμένει η διαφωνία μεταξύ Ελλάδας- δανειστών για το πρόγραμμα διάσωσης. Κάτω από το 1,14 δολ. το κοινό ευρωπαικό νόμισμα.

Πτωτικά γύρισε το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά από διαρροές της ελληνικής πλευράς ότι ουσιαστικά δε θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup.

Νωρίτερα, το ευρώ ενισχυόταν καθώς όπως ανέφερε το Reuters, οι επενδυτές θεωρούσαν ότι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας- δανειστών, θα βρεθεί κοινό έδαφος ώστε να στηριχθεί η χώρα πέρα από το υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης.

Ωστόσο η αναλύτρια της Jefferies, Susanne Galler είχε επισημάνει: «Η αγορά κινείται με την προσδοκία ότι θα υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας. Ωστόσο αν δεν υπάρξει σήμερα συμφωνία τότε ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα για το ευρώ».

Και τουλάχιστον σήμερα η εκτίμηση αυτή δικαιώνεται καθώς το ευρώ υποχωρεί 0,4% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1343 δολ.

Νωρίτερα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχυόταν 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1404 δολ. Σημειώνεται ότι το σημερινό εύρος διακύμανσης για το ευρώ είναι μεταξύ 1,1343 έως 1,1430.

Σημειώνεται ότι το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ παρόλο που οι αγορές στις ΗΠΑ είναι κλειστές λόγω αργίας με συνέπεια η ζήτηση για το αμερικανικό νόμισμα να είναι περιορισμένη.

Παράλληλα, το δολάριο κινείται χαμηλότερα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 118,46 γεν έναντι 118,80 την προηγούμενη μέρα.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v