Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από το υψηλό έξι μηνών υποχωρεί η στερλίνα

Τερμάτισε το χθεσινό ράλι της στερλίνας που είχε φτάσει να ενισχύεται ακόμα και άνω του 2%. Πιέσεις στο ευρώ και στο γεν.

Από το υψηλό έξι μηνών υποχωρεί η στερλίνα έναντι του δολαρίου στον απόηχο της προκήρυξης πρόωρων εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Τερέζα Μεί ανακοίνωσε την διενέργεια εκλογών στις 8 Ιουνίου με τις πρώτες δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα ακόμα και 21 μονάδων στο Συντηρητικό κόμμα των Τόρις.

«Οι κίνδυνοι απρόσμενων γεγονότων (tail risks) για τη στερλίνα έχουν περιοριστεί, οι γενικές εκλογές θα μπορούσαν να δώσουν στη βρετανική κυβέρνηση περισσότερο χρόνο και αυτό με τη σειρά του μειώνει τους πτωτικούς κινδύνους που αναμέναμε για τη στερλίνα», ανέφερε σε έκθεση προς τους πελάτες ο Kamal Sharma, στρατηγικός αναλυτής στην Bank of America.

Η στερλίνα υποχωρεί 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,2828 από 1,2841 την Τρίτη. Υπενθυμίζεται ότι χθες η βρετανική λίρα κινήθηκε σε υψηλό έξι μηνών στο 1,2908.

Παράλληλα, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,0708 δολ. από 1,0730 την προηγούμενη μέρα. Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0706 έως 1,0737 δολ.

Στο μεταξύ, το δολάριο κινείται ανοδικά 0,7% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 109,15 γεν από 1108,42 την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v