Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν στερλίνα και ευρώ

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,27% έναντι του δολαρίου στο 1,2779, ενώ το ευρώ καταγράφει πτώση 0,14% λόγω ανησυχιών ενόψει γαλλικών εκλογών. Ισχυροποιείται το δολάριο.

Η στερλίνα υποχωρεί μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας ONS, που κατέδειξαν πως οι πωλήσεις λιανικής εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο την πρώτη τριμηνιαία πτώση τους από το 2013 και μετά, καθώς οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να πιέζονται από τον πληθωρισμό.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,27% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2779 δολάριο.

Εχθές, πάντως, το νόμισμα άγγιξε υψηλά έξι μηνών χάρη σε ελπίδες πως οι πρόωρες εκλογές μπορεί να ισχυροποιήσουν τη θέση της κυβέρνησης και να φέρουν ένα πιο ήπιο Brexit.

Στα περιουσιακά στοιχεία της ευρωζώνης είναι στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, ενόψει του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών την Κυριακή. Η κατάσταση είναι τεταμένη στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο κέντρο του Παρισιού αργά την Πέμπτη, καθώς η τρομοκρατική επίθεση απειλεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Το ευρώ εμφανίζει πτώση 0,14% έναντι του δολαρίου, στο 1,0703.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, ενισχύεται κατά 0,07% στις 99,91 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v