Απώλειες για το ευρώ λόγω πληθωρισμού - Ράλι για τη στερλίνα

Απώλειες για το ευρώ μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ. Ράλι για τη στερλίνα, καθώς διαφαίνεται συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου - ΕΕ για το θέμα των ιρλανδικών συνόρων. Σε πτώση τον Νοέμβριο ο δείκτης δολαρίου.

Το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ ημερών μετά τα στοιχεία για τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό, που είναι κάτω από τις προβλέψεις.

Ο πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε τον Νοέμβριο λιγότερο από ότι αναμενόταν, υποδηλώνοντας ότι η αύξηση των τιμών παραμένει αδύναμη στο μπλοκ. Το ενιαίο νόμισμα υποχωρεί στα 1.1809 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες κατά 0,3%.

Σε άνοδο η στερλίνα, στα 1.3459 δολάρια, από 1.3410 χθες, κερδίζοντας μέχρι στιγμής σχεδόν 1% αυτή την εβδομάδα, έναντι του δολαρίου, ενώ σε μηνιαία βάση κατέγραψε άνοδο κατά 0,42%, στο κλείσιμο της Τετάρτης. 

Το δολάριο σταθεροποιήθηκε αλλά είχε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούλιο, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την πρόοδο των φορολογικών μεταρρυθμίσεων στην Ουάσιγκτον. 

O δολαριακός δείκτης ήταν σταθερός στα 93.219 αλλά σε πτώση 1.4% τον Νοέμβριο, τη μεγαλύτερη των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

«Εκτός από τα καλά οικονομικά στοιχεία, νομίζω ότι οι περισσότεροι επενδυτές είναι επικεντρωμένοι στη φορολογική μεταρρύθμιση», δήλωσε ο Jeff Kravetz, υπεύθυνος στρατηγικής επενδύσεων στη Bank Wealth Management. «Εάν περάσει, θα δώσει ώθηση στο δολάριο, επειδή η φορολογική μεταρρύθμιση είναι κάτι στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι επενδυτές το μεγαλύτερο μέρους του έτους», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v